Akik velem mandaLÁZtak!

Nagy nap volt számomra a július elseje! Ezen a napon tartottam az első – és remélem, nem utolsó –  mandalafestős délutánt a Petőfitelepi Művelődési Házban. Csodálatos alkotások születtek, pedig még senki sem festett korábban mandalát. Nekem fantasztikus élmény volt, de hogy a vendégeim hogy érezték magukat, arról meséljenek inkább ők!

 

Mindig is érdekelt a mandala készítés és egy idő után már a színezése, festése is magával ragadott. Van egyfajta mélysége, magassága, mikor éppen mire van szükséged, az kerül „utadba”, és azt fogadja be a lelked, töltődik vele.

Nagyon örültem a tanfolyamodnak, mert éppen ott tartottam, hogy hogyan is fogjak bele, mire és mivel fessek, milyen festéket, színeket használjak. Úgy gondoltam, hogy majd „kupírozok” egy mintát és kifestem. Rá kellett jönnöm, hogy arról szó sem lehet, – mivel a vászon nem látszik át – így maradt a szabad kézi rajz és sok-sok tipp és ötlet, tapasztalat Tőled, ami elindított.

 Azt gondoltam sokkal egyszerűbb elkészíteni egy mandalát. Hát nem az! Mire kigondolod a mintát, a színeket, rájössz, hogy mégsem tetszik, vagy nem passzol a szín egymáshoz, újrafested, folyamatosan változtatsz rajta. Közben belemerülsz az alkotásba, egyfajta meditációba kerülsz és egyre több és jobb ötleted támad, előjön a kreativitásod és a mandalád már teljesen másképp néz ki, mint ahogy azt legelőször elképzelted és még mindig vannak ötleteid és nagyon élvezed, boldogsággal tölt el a készítése. Nekem nagyon bejött!
Kedves Kati! Köszönöm a lehetőséget, a tanítást, nagyon jól éreztem magam, számomra nagyon hasznos volt és folytatom tovább a mandalafestést. Még „vevő” lennék különböző festési technikákra, ötletekre, pl 3D technikára, márványozásra, vagy selyemfestésre is .
Hálás köszönettel: Erika

 

Két éve karácsonykor kaptam ajándékba a fraktálmandalámat. Azóta foglalkoztat a gondolat, mi lenne, ha megalkotnám a saját mandalámat. Sosem volt sikerélményem rajz órákon az iskolában. Kézügyességemmel nem dicsekedhettem, bár “alkotni” szerettem. Az üvegfestéssel, felnőtt színezővel próbálkoztam gyakorlásként. Amikor a lányom felfedezte az általad szervezett tanfolyamot nagyon örültem, főleg amiatt , hogy együtt terveztük a részvételt. Napokkal előtte “lázas izgalommal” hangolódtam, erre a lányom lemondta más program miatt, az autóm szerelőnél de tudtam, hogy nagyon szeretnék ott lenni, s a barátnőmnek olyan lelkesedéssel meséltem terveimről, hogy ő társult is hozzám Első pár percben ott a teremben ráhangolódtam, de olyan kis tehetetlennek éreztem magam. Képes leszek erre az üres fehérségre valami elfogadhatót varázsolni? A meghitt hangulatban jött az ihlet. Néha jól belefeledkezve … Remekül éreztem magam! Köszönöm azt a sok jó ötletet, praktikát, tanácsot, amivel segítettél bennünket. Remélem, tudom a későbbiekben is hasznosítani. A többi résztvevőből áramló energia szinte láthatatlan gömböt varázsolt körénk, amiben biztonsággal, felszabadultan alkothattunk. Köszönöm, hogy veletek, közöttetek lehettem!  Kati

 

Alkotni sokféleképpen lehet, de együtt nagyon felemelő érzés volt, teljesen lekötött, hipp-hopp, elrepült az idő, elvesztettem időérzékemet. A mandala egy tudatos fejlődési folyamat térképe, mondhatnánk „lélekvezetője” Én a tulipán motívumot választottam. Hogy miért? Előző este ezzel álmodtam, és ott tudtam, nekem a tulipánnal kell dolgoznom. Köszönöm Kati a lehetőséget és magamnak is hogy a mandalafestést választottam. Annamária

 

Mandalázz Velem! Ez a felszólítás nagyon kíváncsivá tett. A mandala valószínű tudat alatt mindig is vonzott, érdekelt. Ez rögtön kiderült abból, ahogy Kati kolléganőm az első munkáit megosztotta közösségi oldalán. Nehezen tudnék választani, hogy melyik munkája tetszik a legjobban, de talán az, amely számára is az első alkotás volt. A színek és a formák kavalkádja egyszerre felkavaró és megnyugtató.

Az első lehetőség, amikor magam is kipróbálhattam, hogy mi is az a mandala egyből felcsigázott, de meg is ijesztett. Az én kézügyességem hagy némi kivetni valót. De nem ez számított, hanem az hogy kellemes helyen és kellemes társaságban tölthettem el kb. 4 órát, ami alatt maximálisan kikapcsolódtam és még egy mandalát is készítettem! Pedig mennyire kételkedtem magamban, de sikerült! Nem kaptam konkrét útmutatót, csak tanácsokat és azt is, ha igényt tartottam rá. Voltak minták, amiből lehetett ötletet meríteni, de engem az csak visszavetett, így magam feje után haladtam, mindezt kellemesen andalító zenére.

Mindenkinek szívből ajánlom ezt a kikapcsolódást! Nagyon jó stresszoldó! Ildikó

 

Kíváncsian vártam a mandalafestést, mert még sosem vettem részt ilyen programon. A mandalám színeiről volt egy elképzelésem, de a mintánál volt, hogy megakadtam, Kati adott ötleteket, hogyan is folytathatnám. A délután nagyon jó hangulatban telt el, nagyon jól éreztem magamat, egy szuper kis csapat jött össze, és nem utolsósorban a lányom is ott volt, nagyon jó kis közös program volt vele. Végeredményben egy kicsit visszafogottabb mandalát festettem, de legközelebb már sokkal bátrabb leszek. Köszönöm Katinak a lehetőséget, hogy ott lehettünk, és az instrukciókat is. Magdi

 

Comments are closed